Blog jednoho zaběhlýho evangelickýho faráře, co má katolíky vlastně rád.

Včerejší vstupní modlitba: text

Milující a milovaný Otče: „Ať mír dál zůstává s touto krajinou / Zloba, závist, zášt, strach a svár / Ty ať pominou, ať už pominou…“ modlívali se k tobě křesťané církevně organizovaní i pohané – křesťané anonymní se smutkem v roce 68‘ – roce zmaru, ale pak i s nadějí v roce 89‘ – roce zdaru; a modlíme se tak se smutkem i nadějí dnes také my. Je radostná neděle – den Slunce, den, kdy si připomínáme, že a jak nám tvůj vzkříšený Syn Ježíš zazářil jako Slunce spravedlnosti a lásky; ale zároveň – a je v tom tvůj laskavý humor – je dnes smutné výročí srpnových událostí roku 68‘, kdy k nám najely sovětské tanky. Pane, smiluj se!


Otče, děkujeme, že jsme byli spaseni tvým Synem Ježíšem zdarma, a prosíme, ať máme vždy před očima Kristův kříž, abychom si vždycky znovu uvědomovali, že to nebylo zadarmo – co to stálo tvýho Syna, ani že to nebylo nadarmo – protože, je tu zlo, i když se často a rádi tváříme a děláme, že nikoli! Tvýho Syna tedy prosíme: Kriste, smiluj se!


Otče, máme velikou radost, že žijeme ve svobodě, ale tuto velikou milost nám, žel, připomíná a zároveň nám ji kalí to, že ruské tanky jsou na Ukrajině a že odtamtud asi jen tak nevypadnou, jako tahle „bratrská pomoc“ nevypadla od nás. Prosíme tedy: ať Ukrajinci zaslechnou tvé evangelijní „Nebojte se!“, kdežto RuSSáci tvé zákonické „Vypadni, Satane“! Dej, ať to obojí způsobí tvůj svatý Duch, ať zahání zlo a temnotu a přináší dobro a světlo. Jeho prosíme: Pane, smiluj se!


Učiň, ať se tak stane – láskyplná Trojice. Amen!

Zobrazeno 250×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio