Blog jednoho zaběhlýho evangelickýho faráře, co má katolíky vlastně rád.

K demonstraci...

K sobotní (3. září 2022) demonstraci na Václaváku:

 

„Čiň čertu dobře – peklem se ti odmění!“
„Kdo chce s vlky být – musí s nimi výt!“

 

Je plně legitimní nesouhlasit se špatnou komunikaci vlády, upozorňovat na její nečinnost navenek i na její špatnou politiku, ale už není legitimní (a je to dokonce amorální) aplikovat zásadu „nepřítel mého nepřítele je můj přítel“ a dávat tuto svou kritiku najevo v rámci demonstrace, kterou svolali (!) a organizují (!!) lidé (resp. organizace), u kterých je jasné, že touto kritikou sledují jiné cíle, resp. že tato kritika (a demonstrace jako její výraz) jim slouží „jen“ (či zejména) jako nástroj v jejich ideologickém boji za jiná témata: ať už to jsou konspirační teorie o „čipování“ či „továrnách na biologické zbraně“, ať je to stalinismus (!!!), ať je to nějaká extrémně pravicová ideologie, anebo dokonce „rusofilství“ a příchylnost k Putinovi... „Jako klesá inteligence davu na úroveň nejhloupějšího“, tak zároveň klesají idee v tu nejhorší zastoupenou ideologii!

Ne každá jednota je dobře, je „dobrou jednotou“; ne náhodou je jedním z výsostných znaků „západní liberální demokracie“ to, co zveme „názorový pluralismus“ – zdravá rozdílnost názorů. Existuje dokonce „jednota nebezpečná“ –  „jednota ideologická“, srov. třeba „budovatelské nadšení 50. let u nás“. Bible o tomhle má krásný příběh o babylonské věži – na Václavském náměstí proběhl jeden takový pokus (doufám, že nikoli „položení základů“) o vystavění jedné takové „babylónské věže“.

„Koalice zla“ dovede být jednotná v hledání „třídních nepřátel“ a „obětních beránků“ (nebo „mesiášů“)... Vláda Petr Fialy ovšem není ani obětní beránek, ani třídní nepřítel, je to jen naše reprezentace, která v těžkých podmínkách (zatím) neumí dát navenek najevo pro společnost „přijatelné řešení“ (všimněte si, neříkám „dobré“, poněvadž se bojím, že ho situace nemá – leda zázrak).

 

P.S. Nemusím mit rád Petra Fialu, ale musím se postavit za jeho pravdivý názor na sobotní demonstraci. Místo necitlivosti totiž projevil cit pro realitu.

 

P.P.S. Jako křesťan mám na prvním místě Ježíše Krista. Respektuji, že někdo to má jinak (možná většina), ale mít tam Česko je ďábelské.

 

Demonstrace 3. 9. 2022.

„Česko na prvním místě“ – opravdové rouhání. Může mít člověk jako nejvyšší hodnotu v životě „zbozštělý stát“ a vlastně ani stát ne, ale tu ideologii, jež by ho měla dostat na první místo!? Nebájí právě takhle odporné extrémní ideologie zprava i zleva!?

 

Jako křesťan potřebují mít na prvním místě Ježíše Krista, svého Spasitele! Věřící člověk tam potřebuje mít „božstvo“, „božský princip“. Ateista asi svou rodinu, kde „to boží“ snad zažívá... ale stát či státní národ, ani nápad! (Μη γένοιτο!)

 

„Poslední budou prvními a první posledními!“
„Kdo chceš být mezi vámi velikým – buď služebníkem ostatních; kdo chceš být mezi vámi prvním – buď otrokem všech! Vždyť Syn člověka nepřišel dát si sloužit, ale sloužit!“

 

Její „motto“.

 

Zobrazeno 238×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio